Správná výživa a dostatečná pohybová aktivita jsou důležitou součástí prevence a léčby většiny onemocnění. V případě, že běžná strava plně nepokrývá potřebu energie a živin, nebo vám nechutná, lékař nebo nutriční terapeut doporučuje tzv. sipping, medicínské výživové doplňky.
Tato publikace je věnována především aktivním pacientům nebo jejich blízkým, ale i případným dalším zájemcům o využití výživových doplňků ve formě sippingu.
Informace obsažené v publikaci jsou podložené zkušenostmi z klinické praxe a výzkumu a obsahují konkrétní recepty na zlepšení stravy pomocí různých přísad a kulinářských úprav.
Zdůrazňuji, že by neměly nahrazovat individuální péči nebo odbornou radu ošetřujícího lékaře a zejména péči nutričního terapeuta nebo fyzioterapeuta.
Nutriční terapeut je kvalifikovaný zdravotník, který vám pomůže zavést individuální dietní opatření tak, abyste měli dostatek kvalitních živin a zároveň potěšení z jídla.
Doc. MUDr. František Novák, Ph.D.
„Nechte se inspirovat jednoduchými recepty. Objevujte nové chutě a nebojte se experimentovat. Přeji Vám odvahu, hodně dalších výtvorů a potěšení z jídla i nápojů.“
autorka receptáře Mgr. Lucie Růžičková Vedoucí nutriční terapeutka VFN v Praze